Prin personalul nostru specializat, oferim consultanță companiilor și instituțiilor pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute de Legea 307/ 2006 privind apărarea împotriva incendiilor precum și pentru respectarea celorlalte acte normative care reglementează domeniul situațiilor de urgență, respectiv OMAI nr. 106/2007 și OMAI nr. 163/2007.
Dosarul PSI
Dosarul PSI/ SU se întocmește în baza Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, elaborarea documentelor făcându-se în vederea respectării măsurilor prevăzute în OMAI 163/2007 si OMAI 210/2007 și va cuprinde:
- Fisele individuale de instructaj pentru prevenirea și stingerea incendiilor/ situații de urgență;
- Planul de evacuare pentru imobilul în care se desfăsoară activitatea companiei/ instituției;
- Fisa Obiectivului;
- Elaborarea tematicilor pentru toate formele de instruire și a instrucțiunilor specifice de PSI/ SU pentru fiecare post de lucru;
- Stabilirea periodicității instruirii pentru fiecare post/ loc de muncă;
- Efectuarea instructajului introductiv general;
- Verificarea efectuării instructajului specific fiecărui loc de muncă și a instructajului periodic;
- Controlul modului de respectare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor/ privind situațiile de urgență;
- Consultanță de specialitate pentru alegerea echipamentelor de prevenire și stingere a incendiilor/ situații de urgență și a materialelor de semnalizare vizuală, conform HG 971/ 2006;
3 PAȘI DE URMAT ÎN CAZ DE INCENDIU
- SUNAȚI la numarul de urgență 112;
- AJUTATI persoanele care se află în pericol iminent sau care sunt incapabile să se descurce singure.
AJUTAȚI FĂRĂ A VĂ RISCA PROPRIA VIAȚĂ! - ACTIONAȚI asupra focului doar după ce ati urmat primii 2 pași menționați anterior, utilizând echipamentul PSI adecvat și numai dacă:
- focul este mic si pe suprafață restrânsă – Pe cât posibil stingătorul se recomandă a fi utilizat imediat după izbucnirea focului. Tot atunci se îndepărtează pe cât posibil din calea focului, toate materialele combustibile care ar putea duce la agravarea situației. Atenție! Trebuie acționat fără să vă puneți în pericol. Din momentul din care focul începe să crească în intensitate și să se răspândească se recomandă să evacuați clădirea, închizând dacă este posibil în urma dumneavoastră toate usile și ferestrele, pentru a încetini propagarea acestuia.
- fumul toxic nu vă pune viața în pericol – Dacă focul produce cantități importante de fum negru și dens sau fum toxic, este recomandat să nu se încerce stingerea acestuia. Cu atat mai mult nu se recomandă să încercați să stingeți focul într-un spațiu închis. Dacă focul este la exterior, orientați-vă să combateți focul astfel încât vântul să bată din spatele dumneavoastră. Pentru că orice foc produce monoxid de carbon si multe din incendii produc si gaze toxice, trebuie să rețineți că acestea vă pot fi fatale chiar și în cantități care pot părea nesemnificative!
- aveți posibilitatea de a părăsi cladirea – Dacă vă aflați în interiorul clădirii este recomandat să încercați să combateți focul fiind poziționat cu spatele la o ușă sau orice altă posibilitate de evacuare pentru că dacă focul nu este stins repede, trebuie să existe posibilitatea de a vă salva imediat și de a nu risca să rămâneți blocat.
- vă simtiți în masură să încercați să stingeți incendiul, altfel, nu incercati!. Părăsiți încăperea și lăsați pompierii să intervină!